Миранда от "Сексът и градът" е кандидат за губернатор на Ню Йорк

Миранда от Сексът и градът е кандидат за губернатор на Ню Йорк

Миранда от "Сексът и градът" е кандидат за губернатор на Ню Йорк

Звездата от сериала „Сексът и градът“ Синтия Никсън ще се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк и ще участва в предварителните избори на Демократическата партия.

В Ню Йорк отдавна се говори, че Никсън – Миранда Хобс от „Сексът и градът“, ще се кандидатира срещу сегашния губернатор Анрю Куомо.

51-годишната актриса, която досега не е заемала изборни длъжности, обяви началото на кампанията си в Twitter.

Между 1998 и 2004 г. тя беше амбициозната адвокатка в сериала, за който получи награда „Еми“ през 2004 г. И я получи от ръцете на Доналд Тръмп в битността му на тв звезда. Сега той е мишена на острите критики на Никсън.

Във видеоклипа, който Никсън публикува, тя представя кандидатурата си така:

„Обичам Ню Йорк и никога не съм искала за живея другаде. Но дойде време за промени. Ние искаме нашето правителство отново да работи – за здравеопазването, за премахването на пренаселеността на затворите, за ускоряването на работата по нашето аварийно метро.

Аз се гордея, че съм завършила държавно училище. Получих шансове, които повечето ученици в Ню Йорк вече нямат. Нашите лидери ни подведоха“.

Никсън  коментира, че икономическото неравенство в щата е най-голямото в страната.

През януари актрисата написа колонка за сайта на Си Ен Ен: „Ако нещо разбрахме от първата година на президентстването на Тръмп, това е, че никаква кавалерия няма да ни се притече на помощ. Ние самите сме тази кавалерия. През 2018 г. всеки от нас е длъжен да направи всичко по силите си, за да си върнем контрола над правителството. Ако искаме промени, трябва сами да ги направим“.

Ако Синтия Никсън бъде избрана, ще е първата жена губернатор на Ню Йорк.

Предварителните избори са през септември.

60-годишният Андрю Куомо ще се кандидатира за трети мандат и засега води в социологическите анкети с 66%. А в медиите бродят слухове, че през 2020 той ще се кандидатира и за президент на САЩ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ