МВнР: Властите в Окланд оттеглиха съгласието си за провеждане на вота утре

МВнР: Властите в Окланд оттеглиха съгласието си за провеждане на вота утре

МВнР: Властите в Окланд оттеглиха съгласието си за провеждане на вота утре

Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието за провеждането на парламентарните и президентските избори на 14 ноември заради влошена пандемична обстановка. Това съобщиха от Министреството на външните работи, позовавайки се на информация от Посолството ни в Австралия. 

Секционната избирателна комисия в Окланд се е събрала в пълен състав, за да подготви секцията. При опит за влизане в общинската зала, предварително заплатена и потвърдена, СИК-Окланд е била уведомена, че във връзка с влошената пандемична обстановка не се разрешава провеждане на изборите.

Посолството ни в Канбера, което е акредитирано и за Нова Зеландия, както и СИК-Окланд незабавно са отправили настоятелна молба към общината да бъде разрешено гласуването по изключение, но е получен отказ.

МВнР е изпратило писмо до ЦИК с молба секцията да бъде закрита като бъде взето решение за заличаване на мястото Окланд от Решение № 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 г.

Членовете на секционната избирателна комисия, които бяха изпълнили всички указания за подготовка на изборите и оборудване на помещението, са уведомили потенциалните гласоподаватели за отказа на властите в Окланд да се проведат избори на 14 ноември 2021 г. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ