Службите нямат сигнали за разследване на испанските власти срещу Борисов

Службите нямат сигнали за разследване на испанските власти срещу Борисов

Службите нямат сигнали за разследване на испанските власти срещу Борисов

По официалните канали МВР няма сигнали към момента, нито запитвания, за разследване на испанските власти срещу премиера Бойко Борисов. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов в кулоарите на парламента.

По линия на прокуратурата също няма такава информация.

"При нас няма никакви данни в Барселона да тече проверка, свързана с България и премиера Борисов", обясни говорителката на главния прокурор Сийка Милева. 

Тя бе категорична, че българската прокуратура не е сезирана за подобно разследване като описаното в каталунското издание "Периодико". 

"Това са само медийни публикации", коментира тя. 

Собствениците на испанската пресгрупа пък са свързвани с арабска столица и наркокартела "Меделин", изплуват и в "Панама пейпърс", твърди "24 часа".

В нов материал, пак от днес, "Периодико" съобщава за "руска връзка" в изпирането на 5 млн. в Барселона, където се посочва името на Валентин Златев и "Лукойл". Това е класически прийом на службите в подобни пропагандни мероприятия - насочват светлината към себе си, за да отклонят съмнението кой е поръчителят, коментират от българското издание като посочват още, че руската информационна агенция ТАСС светкавично е превела и пуснала материала на "Периодико" за Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ