Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител

Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител

Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител

Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител, а стабилизиране за даден сектор, настоя в Сутрешния блок на БНТ д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

"Винаги сме дължали на единната ставка на ДДС-то, но ресторантьорството пострада много в тази криза. Намаляването на данъка е обвързано с увеличаване на минималните прагове в този бранш, което ще доведе до увеличаване на приходите в бюджета", настоя тя.

Според нея здравните мерки, предприети от управляващите у нас, са успешни. Социалните - също.

"От мярката 60:40 - над 200 хил. българи са запазили работните си места, над 13 хил. работодатели са се възползвали от нея. Темповете на регистрирани безработни много се забавя. Грантовете за микро и малки предприятия също ще дадат резултат, това е смисълът и на намаленото ДДС за ресторантьорите", каза д-р Дариткова.

По думите й смисълът на мерките не е живот назаем.

"Парите не се дават на калпак, както искаха от опозицията, а за стабилизиране на даден бизнес", категорична бе шефката на ПГ на ГЕРБ.

"Аз съм от 80-те процента заболели, които преминахме през коронавируса с минимални симптоми, но и аз мислих, че този вирус не е нещо сериозно", обяви още д-р Дариткова, която вече пребори COVID-19.

"Най-тежкото ми притеснение е да не съм заразила някои от контактните ми лица", посочи тя.

Според нея начинът, по който България се е справила с кризата, е успешен.

"Показаха се някои дефицити на здравната ни система, но беше важно да се реагира според конкретната ситуация, анализите предстоят. Важно е какво бъдеще чертаем за бъдещето на здравната ни система. Реформата не е революционно събитие, тя е постоянен механизъм за подобряване на системата", посочи тя.

"Добре е, че имаме достатъчен брой легла в болниците, нещо, което не видяхме в други европейски страни. Достъпът до медицинска помощ у нас е улеснен. Кадровите дефицити и дефицитите в определени болници проличаха. Никой не очакваше такова развитие на епидемията в световен мащаб", допълни Дариткова.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ