НАП обяви компаниите, свързани със санкционираните лица по закона "Магнитски"

НАП обяви компаниите, свързани със санкционираните лица по закона Магнитски

НАП обяви компаниите, свързани със санкционираните лица по закона "Магнитски"

НАП пусна списък с компаниите, свързани със санкционираните лица по закона "Магнитски". Списъкът съдържа 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. 

В петък служебното правителство създаде работна група с участието на представители на МВР, МФ, ДАНС и НАП, която спешно ще изготви и поддържа списък на лицата, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ. Мярката се взема с цел да се предпазят дружествата с държавно и общинско участие и другите разпоредители с държавни средства от попадане в обхвата на санкциите, наложени на 2 юни 2021 г. от OFAC.

В списъка на асоциираните лица ще влязат всички физически лица и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC. В него ще присъстват и всички съдружници, акционери, управители и членове на органи на управление и контрол на юридическите лица, включени към момента и за последните 5 години. В същия списък ще фигурират и всички физически и юридически лица, които бъдат установени от ДАНС и НАП в хода на прилаганите постоянни мерки за идентифицирането на степента на свързаност на лица с лицата от списъка.

Списъкът на НАП с компании, свързани със санкционираните лица по закона "Магнитски", можете да видите ТУК

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ