Недоволни граждани замериха с камъни премиера на Канада

Недоволни граждани замериха с камъни премиера на Канада

Недоволни граждани замериха с камъни премиера на Канада

Канадският премиер Джъстин Трюдо бе ударен от камък, хвърлен от протестиращи на една от спирките му по време на предизборната кампания в страната. Той не е пострадал сериозно, а в момента на инцидента се прибирал обратно в автобуса си след посещение на пивоварна, пише „Би Би Си“.

 

 

Трюдо свика предсрочни избори с надеждата да спечели мажоритарно правителство за своята лявоцентристка Либерална партия. Кампанията му обаче беше нарушена от демонстрации срещу задължителната ваксинация срещу COVID-19 и други ограничения. Преди малко повече от седмица премиерът бе принуден да отмени изборния митинг, след като тълпа от недоволни граждани направи засада на събитието.

По време на свое изказване в град Уеланд, провинция Онтарио, Трюдо обясни, че според него не става дума за протестиращи, а за „антиваксърски тълпи“.

 

 

„Аз няма да позволя тези гласове, тези групи със специални интереси… да диктуват как тази държава преминава през пандемията и как ще възстановим икономиката си“, коментира той.

Изборите в страната ще се проведат на 20 септември. Миналия месец правителството обяви, че всички държавни служители трябва да бъдат ваксинирани до края на октомври или да рискуват да загубят работата си.

Търговските въздушни, круизни и влакови пътници също трябва да бъдат имунизирани. Канада поддържа едно от най-високите нива на ваксинация срещу COVID-19 в света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ