НФСБ с два варианта за чадърите и шезлонгите по морето

НФСБ с два варианта за чадърите и шезлонгите по морето

НФСБ с два варианта за чадърите и шезлонгите по морето

НФСБ внесе в Народното събрание свой законопроект за спасяване на летния туристически сезон. Сред предложенията, обосновани от вносителите като мерки за подпомагане на вътрешния туризъм, са талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители, като притежателите им ще могат да избират дали да ги използват през това лято или да си ги запазят за 2021 г. Освен това, от партията искат да се дават по 100 лв. под формата на ваучери за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия. 

За разлика от предложението, което правителството представи миналата седмица за напълно безплатни чадъри и шезлонги по морето, от НФСБ дават още един вариант - те да бъдат намалени минимум с 50% или да са безплатни, но срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100%. 

Предлага се също възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение. И още - предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3000 до 10 000 лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти.

В документа, който ще се разглежда от парламентарната правна комисия утре, фигурират още удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон, като припомняме, че такава идея беше предложена и от управляващите миналата седмица - строителството да спре от 15 юни, вместо както досега от 15 май.

И не на последно място, удължаване на срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ