Нинова с фейсбук апел прокуратурата да се самосезира по сигналите от вчера срещу Борисов

Нинова с фейсбук апел прокуратурата да се самосезира по сигналите от вчера срещу Борисов

Нинова с фейсбук апел прокуратурата да се самосезира по сигналите от вчера срещу Борисов

"Във връзка с изнесената в Народното събрание потресаваща информация от г-н Илчовски за премиера Борисов, най-нормалното е Прокуратурата да се самосезира и да започне разследване." Такъв призив отправи на страницата си във Фейсбук лидерката на БСП Корнелия Нинова. "Истината, каквато и да е тя, да бъде установена и обявена пред цялото общество. Така се прави в правовите държави.", пише още тя.

Нинова визира изслушването на един от големите земевладелци и зърнопроизводители в страната Светослав Илчовски в късния следобед вчера пред комисията на Мая Манолова. Илчовски разказа, че бил изнудван от един от собствениците на "Градус", който твърдял, че се ползва с покровителството на Борисов. Също така отправи директни обвинения в корупция, като заяви, че плащал редовно "отчисления" от субсидиите за земеделие, които получавал. Илчовски каза още, че е имал неформални срещи с премиера в оставка, на които, за да бъде сплашен, са му показвани кадри от видео с издевателства над бизнесмен, който е в ареста (б.р. по неофициални информации ставало дума за Миню Стайков). Твърди и че е бил свидетел на подаряване на златни кюлчета на Борисов от други бизнесмени, както и че знаел коя е Мата Хари - жената, направила записа от спалнята на премиера в оставка. Според Илчовски тя била плеймейтка, поръчана като "подарък" за Борисов срещу сумата от 5000 лв., но запазва името ѝ в тайна, защото имала дета.  Бизнесменът заяви още и че е получавал обаждания от министър Петя Аврамова, която му наредила да спре да изкупува земя. Той предстои да изпрати документи. Изслушването на Илчовски беше прекъснато от депутати от ГЕРБ, които влязоха на заседанието на комисията след началото ѝ. Стигна се до скандал между председателката Мая Манолова и Маноил Манов от ГЕРБ, който я упрекна, че народните представители от ГЕРБ не са били уведомени за заседанието, както и, че ще бъдат изслушвани податели на сигнали. 

Самият Борисов определи на брифинга в централата на ГЕРБ тази сутрин твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за рекет и корупция като “подгрети стари манджи”.

"Не го познавам. Не го познавам, не искам и да знам какви са му твърденията. Аз се занимавам с политика и коментирам политическите тези. Подгрети "манджи стари".

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ