Нинова: За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс. Ние се изправихме с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта

Нинова: За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс. Ние се изправихме с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта

Нинова: За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс. Ние се изправихме с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта

За да купуваш гласове трябва да имаш ресурс, а ресурсът е в управляващата партия. Това заяви пред bTV Лидерът на БСП Корнелия Нинова

„Бизнесът, който се включи активно в тези избори на страната на управляващите – го прави, защото е зависим от тях. Ние се изправихме с 1 лв. субсидия срещу милионите на властта.” каза тя.

 „Този път купуването на гласове беше много крайно, много агресивно, много открито и без притеснения. Но събирането на доказателства не е работа на партиите, ние трябва да даваме сигнали, а полицията и прокуратурата да разследва. С 1 лев субсидия да обвиняваш БСП, че купува гласове е просто не несериозно“, допълни Нинова.

Тя заяви, че е доволна от резултата на БСП на местните избори и подчерта, че от нула областни градове при вота през 2015 г., сега левицата има четири. Нинова акцентира и върху резултата в Шумен, където е имало много невалидни бюлетини.

„Шумен беше на кантар със 77 гласа по-малко за нас при 400 невалидни бюлетини. Там ще искаме допълнително броене на бюлетините и вероятно може да е петата област за нас”, посочи лидерът на социалистите.

Нинова призна, че левицата не е спечелила позиции в големите градове София, Пловдив и Варна, но подчерта, че ГЕРБ губи в Ямбол, Благоевград и Банско. По нейните думи анализът на изборите не трябва да бъде насочен в посока на това къде печели ГЕРБ и къде БСП, тъй като по-важното в случая е да бъдат зададени въпроси относно ниската избирателна активност, недействителните бюлетини и апатията у гражданите.

Лидерът на БСП заяви, че се е обадила на Мая Манолова и я е поздравила за добрия резултат. Тя каза, че не може да гадае дали Манолова ще прави нова партия или ще се върне в БСП и подчерта, че предпочита да коментира дела, а не думи.

Нинова каза още, че премиера Борисов го е яд, че са се обединили хора срещу неговото управление. „Изпуска си нервите, говори обиди персонално към хора, това не е политика. Това показва страх, безсилие и яд.”

Тя заяви, че Борисов е тръгнал по нейния път, но може би вече е късно.

„Борисов каза: „Ще наложа мандатност за кметове”. Ние наложихме тази мандатност преди три години за депутатите”, изтъкна Нинова и каза още, че БСП са наложили и мандатност при председателя, докато Борисов „иска да бъде вечен”.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ