Нинова знаела, че Радев ще се кандидатира за втори мандат

Нинова знаела, че Радев ще се кандидатира за втори мандат

Нинова знаела, че Радев ще се кандидатира за втори мандат

Поздравяваме Радев и Йотова за решението им да се кандидатират за втори мандат. Знаех за изявлението на президента предварително. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. Тя заяви, че двамата с президента са на едно мнение въпросът с кандидатурата на държавния глава да се обсъжда след парламентарните избори. 

"Това изявление беше необходимо точно в този момент с една цел - да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори. С ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат, той сложи край на тези спекулации. Това беше необходимо сега преди парламентарните избори", заяви още Нинова. 

Лидерът на БСП определи позицията на държавния глава като честна и последователна. "Президентът постави някои принципи за правене на политика и промяна на порочния модел на управлението на Борисов, заложи ги в речта си като декларация, но за нас това не са само декларации и заявка на принципи, а за нас от четири години са действия с много изстрадани битки", допълни Нинова. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ