Нов скандал с руска следа в Белия дом. Тръмп отмени посещение във ФБР

Нов скандал с руска следа в Белия дом. Тръмп отмени посещение във ФБР

Нов скандал с руска следа в Белия дом. Тръмп отмени посещение във ФБР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да посети централата на ФБР, както бе планирано, след като стана ясно, че там не го чака топло посрещане.

Причината е изненадващото уволнение на директора на бюрото Джеймс Коми.

Вчера от Белия дом съобщиха, че Тръмп "съвсем вероятно" ще посети централата на ФБР във Вашингтон, за да повдигне духа на служителите на ведомството.

Президентът обаче впоследствие бил уведомен, че след решението му да уволни Коми служителите едва ли ще се зарадват да го видят, съобщава бТВ.

Американската телевизия Ем Ес Ен Би Си отбелязва, че много служители на ФБР са гласували за Тръмп на президентските избори миналата година, но сега са разочаровани от уволняването на Коми.

Политическата буря с руска следа получи ново допълнение след вчерашната среща на Тръмп с руския външен министър Сергей Лавров и посланика в САЩ Сергей Кисляк. От срещата при закрити врата изтекоха снимки, въпреки че на нея не бяха допуснати медии. На нея бил само официалният фотограф на Белия дом. Оказва се обаче, че е присъствал и фоторепортер от официалната руска агенция ТАСС и той все пак публикува снимки, които бяха разпространени по цял свят.

На фотографиите Тръмп и Лавров си стискат ръце, а руският посланик във Вашингтон Сергей Кисляк позира с тях. Публикуването им подсилва впечатлението, че Русия е постигнала дипломатическа победа и че Белият дом е бил манипулиран, коментират информационни агенции. 

Според Си Ен Ен и „Вашингтон поуст“ Русия вероятно е измамила САЩ с фотосесията и руският фотограф можел да внесе в Белия дом шпионско оборудване. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече твърденията „пълен позор“.

Белият дом се оправда, че присъствието на руския фоторепортер в Овалния кабинет е отговаряло на протоколните правила. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ