Нова междукорейска срещана върха ще се проведе от 18 до 20 септември

Нова междукорейска срещана върха ще се проведе от 18 до 20 септември

Нова междукорейска срещана върха ще се проведе от 18 до 20 септември

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Пхенян от 18 до 20 септември, предава БТА. Двамата лидери ще обсъждат ядреното разоръжаване, предадоха световните агенции.

Това ще е трета среща на върха между тях. Те ще дискутират практическите мерки за денуклеаризиране на Корейския полуостров, заяви южнокорейският представител Чун Юи-йон. Той ръководи делегацията, посетила Пхенян и предала на севернокорейския лидер писмо от южнокорейския президент.

Севернокорейският лидер днес повтори своя ангажимент в подкрепа на денуклеаризацията на полуострова. Той е казал това на южнокорейския пратеник. Пред него Ким е изразил също така надежда от подобряване на отношенията със САЩ.

"Той изрази безпокойство, че международната общност не разбира напълно неговите намерения. В тази връзка той помоли да предадем съответното послание на САЩ", каза Чун Юи-йон, добавяйки, че не може да разкрие съдържанието на документа и заяви, че по този начин Ким се надява да се постигне напредък в отношенията със САЩ, предаде ТАСС.

Неговото желание е да изкорени напълно опасността от въоръжен конфликт и ужаса на войната, тегнещи над Корейския полуостров, за да го превърне в люлка на мира без ядрени оръжия, свободен от всякаква ядрена заплаха, съобщи севернокорейската агенция КЦТА по адрес на Ким, предаде Франс прес.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Подкаст „Ти водиш“: Свят на ръба, новото активно поколение и промените във формата на лично щастие 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ