НСО и полиция изнасят протестиращите от парламента

НСО и полиция изнасят протестиращите от парламента

НСО и полиция изнасят протестиращите от парламента

Около 18 часа започна извеждането на участници в спонтанната протеста акция на "Системата ни убива", при която те успяха да влязат в сградата на парламента и заплашиха да окупират сградата на Народното събрание. Освен тях, в акцията са се включили и активисти от "Изправи се. бг", начело с Мая Манолова. Малко след 18.00 ч. от сградата бяха изведени две жени, които оказваха съпротива, а към НС отново полетяха яйца, предаде репортер на БНР. Вътре е останала Мая Манолова и нейни сподвижници. Движението по бул. „Дондуков“ в района е затворено. НСО и полицаи буквално изнасят барикадиралите се в парламента. Към 18.20 пристигна и линейка, медици влязоха в парламента, а след това изнесоха на ръце едно от децата с увреждания, което бе вкарано в сградата по-рано днес от протестиращите. С него в линейката се качиха и две от майките.

Протестиращи се опитаха да блокират и изхода на служебните гаражи в очакване на автомобила с председателя на парламента Цвета Караянчева

По-рано днес майки от инициативата „Системата ни убива“ блокираха днес един от входо вете на новата сграда на парламента, а техни привърженици се събраха пред сградата на парламента, за да ги подкрепят. Майките и други протестиращи останаха във фоайето на сградата, въпреки че депутатите приключиха заседанието си, а журналистите бяха помолени да напуснат.

По-рано председателят на Народното събрание Цвета Караянчева информира от трибуната на парламента за постъпило писмо от майките от „Системата ни убива“, което е адресирано до всички депутати. В него майките призовават за среща с тях до петък в опит да представят гледната си точка за постигане на конструктивно решение за помиряване на народа. Караянчева призова майките да си тръгнат, тъй като вече е определила време за среща. Тя бе категорична, че няма да позволи да се извършват провокации в сградата на парламента.

Централният вход на парламента отново е охраняван от плътен полицейски кордон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ