Обратен завой – Петков остава министър на труда

Обратен завой – Петков остава министър на труда

Обратен завой – Петков остава министър на труда

Бисер Петков ще остане министър на труда и социалната политика. Това заяви в Турция премиерът Бойко Борисов. Вчера министър-председателят прие оставката на Петков. В разговор с премиера министърът е заявил, че се оттегля поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

„Оставям Бисер Петков на работа, ще видим палатковите лагери дали ще продължат. Щом родителите на децата с увреждания се разбират с него и му имат доверие, разчитам да продължат работата си и да разрешат проблема. Казал съм да ги събере днес всички на среща. Оставката е пред мен, винаги мога да я задействам”, заяви Борисов.

„Не очаквахме социалният министър Бисер Петков да си подаде оставката. Не само сме изненадани, а сме шокирани от това, което се случи. Точно започна да се работи по Закона за личната помощ, даже вчера Мая Манолова е предложила на министъра нашия закон, Бисер Петков го е подкрепил и е предложил на следващия ден да говори с майките, за да обсъдят важните точки в закона. Два часа по-късно Бисер Петков беше подал оставка”, разказа поредицата събития една от протестиращите - Гергана Маврова, пред Нова телевизия.

Тази оставка е шокиращо изненадваща. За първи път виждаме някой да подава оставка, когато започва да работи. По-скоро да се иска оставка, защото ние не вярваме, че тази оставка е подадена доброволно”, коментира Грета Аспарухова.

Новият закон трябва да донесе лична грижа, грижа според потребностите на лицето, коментира пред БНТ Венелина Казанджиева, майка на 27-годишно момче с увреждане. По думите й новият закон е настъпил много интереси - това е първият министър, който разбра, че ние пари не искаме, напротив, дадохме му идеи, с които искахме да облекчим данъкоплатците, поясни Казанджиева.

Според протестиращите майки оставката на министъра значи, че проектозаконът ще бъде върнат. Те предупредиха, че ако Бисер Петков не бъде върнат на поста, ще организират протест за оставката на правителството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ