Очаква се ново обвинение по "руската афера" в САЩ

Очаква се ново обвинение по руската афера в САЩ

Очаква се ново обвинение по "руската афера" в САЩ

Специалният прокурор Робърт Мълър има достатъчно доказателства, за да повдигне обвинения на Майкъл Флин, бившият съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп, и срещу сина му, съобщи Ен Би Си Нюз. Телевизията цитира няколко източника, запознати с разследването на предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през руската връзка през 2016 г.

Флин може да бъде обвинен за пране на пари или лъжесвидетелство, както и за предполагаемото му участие в план за екстрадирането на турския проповедник Фетуллах Гюлен, който живее в изгнание в САЩ, в замяна на няколко милиона долара.

Пол Манафорт, бившият директор на предизборната кампания на Тръмп, и сътрудникът му Рик Гейтс бяха първите официално обвинени и задържани по разследването на Мълър.

Майкъл Флин беше пък първият скоропостижно напуснал поста си в екипа на Тръмп още през февруари, двайсетина дни след назначаването му. Причината: опитът да скрие за разговорите си с руския посланик във Вашингтон през декември 2016 г., когато не е имал право на подобни срещи. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ