Парламентът разреши изплащането на 50% от дължимите суми на пътните фирми

Парламентът разреши изплащането на 50% от дължимите суми на пътните фирми

Парламентът разреши изплащането на 50% от дължимите суми на пътните фирми

След двуседмични дебати, със 122 гласа "за", 35 "против" и двама "въздържали се" депутатите най-сетне разрешиха Агенция "Пътна инфраструктура" да заплати от бюджета си 50% от дължимите средства на пътните строители, а другата половина - след доклад на междуведомствена комисия, съставена от експерти на регионалното и финансовото министерство, който след това да бъде одобрен от парламента. Предложението беше подкрепено със 122 гласа от "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". 

Агенция "Пътна инфраструктура" ще заплати 100% от финансовите си задължения, възникнали по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи, по договорите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на задълженията по месечни и извънредни задания по договорите за извършване на поддържане на републикански пътища. Гласуваното днес решение дава възможност се дава и възможност на АПИ да възлага текущи ремонти на пътищата в следващите месеци с фирмите, с които има сключени договори за поддръжка и текущ ремонт.

Решението в редакция на парламентарната регионалната комисия подкрепиха формациите от управляващата коалиция. ДПС, "Възраждане" и един депутат от ГЕРБ-СДС бяха "против", а двама народни представители от "Продължаваме Промяната" "се въздържаха". Преди това беше отхвърлено предложението на ГЕРБ-СДС за явно гласуване със ставане на крака. 

С нула гласа "за", 25 "против" и 132 "въздържал се" депутатите отхвърлиха другото проекторешение за разплащане с пътните фирми, внесено от "Има такъв народ".  С изключение на депутата, гласувал "против" едното проекторешение, ГЕРБ-СДС не участваха в гласуванията и на двете предложения.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ