Петков с конкретно предложение как да се плати на строителните фирми

Петков с конкретно предложение как да се плати на строителните фирми

Петков с конкретно предложение как да се плати на строителните фирми

Предлагаме над 600 млн. лв. да се платят веднага на строителните фирми, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на среща с представители на пътния бранш днес следобед. По думите му се очаква в четвъртък това предложение да бъде гласувано в парламента, но при условие, че вторите 50% минават през експертна комисия. 

Изявлението му идва след като вчера от "Автомагистрали - Черно море" обявиха, че подновяват протестните си действия заради забавянето на решението на Народното събрание за изплащане на дължимите 28 млн. лв. за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора. По-рано днес от Българската браншова камара "Пътища" насрочиха за утре национален протест на пътностроителните фирми с начален час от 9 ч. сутринта. Пътните строители ще се съберат пред сградата на парламента в София, готвят се и блокади по определени пътни участъци. 

"Това е нашето предложение. Изпратили сме го днес към "Има такъв народ", БСП и "Демократична България" с предложението този четвъртък това решение да бъде гласувано в парламентарната зала", обясни Петков. Премиерът обясни, че за него е много важно да говори с малките превозвачи, за да чуе от първо лице кои са основите им проблеми, както и да обясни ситуацията с пътищата, която се случва в последната седмица.

Относно избора за управител на БНБ, според Кирил Петков най-добре ще е ИТН да оттеглят номинацията на Любомир Каримански и коалицията да се обедини около един кандидат.

"В момента г-н Каримански има подкрепата само на една от четирите коалиционни партньори. Това, според мен, не е правилният начин да се взимат решения за толкова важни постове", подчерта премиерът.

Нищо няма да се прави по отношение на Северна Македония без решение на парламента, категоричен е Петков. "Това, което ще се случва по тази тема, ще бъде само и иденствено, когато парламентът реши каквато и да е стъпка. По никакъв начин правителството няма да действа самостоятелно. Парламентът ще бъде институцията, която ще реши", поясни Кирил Петков. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ