Политици осъдиха долнопробен компромат срещу кандидат за кмет на София

Политици осъдиха долнопробен компромат срещу кандидат за кмет на София

Политици осъдиха долнопробен компромат срещу кандидат за кмет на София

Долнопробен компромат, съдържащ интимни лични снимки на приятелката на кандидата за кмет на София на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов и публикуван от агенция ПИК, предизвика масово възмущение в социалните мрежи. Много от потребителите призоваха останалите кандидат-кметове да заявят ясно позицията си по този случай. Реакциите не закъсняха.

"Има граници, които не могат НИКОГА да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство. Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!", написа в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова, която е кандидат за четвърти мандат.

"Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам", написа и премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Битката за кметското място в София е жестока, но тя трябва да се води САМО и единствено в полето на аргументите, идеите и решенията! Никога няма да приема нечестната игра, ударите под кръста и унижението на човешкото достойнство. Вярвам, че съществува справедливост и съм напълно убеден, че рано или късно тези подобия на хора, които живеят, за да мразят, ще получат това, което заслужават!" Това бе реакцията на кандидата за кмет на София от "Спаси София" Борис Бонев.

"Намирам за абсолютно дъно, за нетърпима мерзост, за най-долнопробно поведение, да атакуваш политическия си опонент с личните снимки на негови близки. Нито секунда няма да търпя в листата си споделящите подобни публикации, а всеки тиражиращ ги тук или в живия живот заслужава единствено презрение. На потърпевшите декларирам цялото си съчувствие и солидарност.", отбелязва Крум Зарков, член на ИБ на БСП и зам.-председател на парламентарната група на БСП.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ