Половината българи харесват работата на служебния кабинет

Половината българи харесват работата на служебния кабинет

Половината българи харесват работата на служебния кабинет

50% от българите оценяват работата на служебния кабинет като по-скоро успешна, а 33% - като по-скоро неуспешна. Това показват данни от експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл”, направен на 21-22 март сред 804 души в цялата страна. Сондажът е възложен, финансиран и проведен от социологическата агенция.

Засега в масовите нагласи служебният кабинет явно успява да удържа положителната си стартова инерция, коментират социолозите.

80 на сто се съгласяват с твърдението, че не трябва да се допуска в страната масово да влизат автобуси с гласоподаватели. 17 на сто обаче възприемат мнението, че всеки, който живее в Турция и има право да гласува у нас, е добре дошъл. Очевидно надделява тревогата по отношение на текущите събития, посочват социолозите.

Малко над 40 на сто са чули за писменото обръщение на Ахмед Доган. Сред чулите очаквано преобладава неодобрение - 55 на сто по-скоро не одобряват. Дял от 37% обаче по-скоро одобряват и това показва, че все пак тезите на Доган вече достигат до адресат.

От „Галъп интернешънъл” са проверили експериментално отношението по темата за двойното гражданство. Резултатите красноречиво показват високи нива на отрицателно отношение, посочват от агенцията.

Най-големи са дяловете на хората, които приемат гражданство да се дава на наши сънародници от традиционни български общности зад граница. На другия полюс са бежанците и изселниците. Резултатите са очаквани и показват най-вече степените на търпимост. В българското общество очевидно си проправят път тревожни тенденции на нетолерантност, които заслужават коментар и последващо изследване, коментират социолозите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ