Посланик Херо Мустафа: Ще има още българи със забрана да влизат в САЩ

Посланик Херо Мустафа: Ще има още българи със забрана да влизат в САЩ

Посланик Херо Мустафа: Ще има още българи със забрана да влизат в САЩ

Името, което чухте миналата седмица (бел. ред. Андон Миталов) е първото, но в никакъв случай няма да е последното. Пътят в борбата с корупцията е стъпка по стъпка. Това заяви днес американският посланик у нас Херо Мустафа в отговор на журналистически въпроси по обявените намерения от страна на Държавния департамент да продължи да подкрепя борбата с корупцията у нас. Тя присъства на кулинарна демонстрация и лекция.

Припомняме, че миналата седмица САЩ наложи забрана за влизане в страната на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов, уличен в сериозна корупция. Миталов е съдията, който в края на миналата година разреши на обвинения в шпионаж Николай Малинов да пътува до Русия, за да получи награда от президента Путин, при положение, че има забрана за напускането на България. Срещу него имаше сигнал от главния прокурор Сотир Цацаров, който дори поиска проверка на делото. САЩ наложиха забрана и на семейството на Миталов.

Малко след тези действия, министърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи на Висшия съдебен съвет да освободи от длъжност съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд. Мотивът му беше, че Миталов е накърнил престижа на съдебната власт с действията си.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ