Посланикът на САЩ в ЕС е обвинен в секс тормоз

Посланикът на САЩ в ЕС е обвинен в секс тормоз

Посланикът на САЩ в ЕС е обвинен в секс тормоз

Американският посланик в Европейския съюз, Гордън Съндланд, бе обвинен в сексуален тормоз от три жени, предаде „Би Би Си“. Според твърденията, публикувани първоначално в американски медии, насилието е упражнявано преди той да заеме настоящата си дипломатическа позиция, докато е развивал хотелиерския си бизнес в Портланд и Сиатъл.

Жертвите споделят, че след като отказват сексуалните му намеци, Съндланд се опитал да им отмъсти със словесни атаки, оттегляне на оферти и инвестиции. Една от жените, Никол Воугъл, е собственик на медията Portland Monthly, в която за първи път се появи новината. Тя съобщава, че се е запознала с настоящия посланик през 2003 година на бизнес среща, с която искала да осигури инвестиция за списанието си. Накрая той я отвел в стаята на един от хотелите си, грабнал лицето ѝ и я целунал. Тя обаче отклонила намеците му и си тръгнала, а след това получила имейл, в който той променял условията по уговорената по-рано инвестиция.

В официално изявление по случая посланикът описа публикациите като „задкулисна журналистика“. Той отрече обвиненията и смята, че са свързани с факта, че към момента е основен свидетел в изслушванията за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп. „Тези неверни твърдения за нежелани докосвания и целувки са измислени и вярвам, че са съгласувани с политически цели“, обяви той.

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
Подкаст „Ти водиш“: Свят на ръба, новото активно поколение и промените във формата на лично щастие 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ