Борисов категоричен, повече няма да се затваряме

Борисов категоричен, повече няма да се затваряме

Борисов категоричен, повече няма да се затваряме

Премиерът обяви категорично, че повече няма да се затварят нито границите, нито обществените места, а от 15 до 30 юни мерките ще бъдат разхлабени напълно. Според него силата на епидемията вече не е така мощна и болниците са укрепени достатъчно.

"Но срещу глупостта не можем да направим нищо. Когато знаеш, че си заразен и ходиш, подлагаш на риск големи групи хора. Виждате, че където има клъстери, налагаме дисциплина. В шуменското село просто такава нямаше", каза Бойко Борисов преди началото на правителственото заседание. 

Той е на мнение, че няма полза от масовото тестване, тъй като все още няма ваксини. Борисов обяви още, че утре ще разговаря с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, за да капарира предварително закупуването на ваксини срещу COVID-19.

"ЕК иска предварително да капарираме за ваксини, за да може, когато излезе ваксината да ваксинираме целия ЕС. А в София вече има протести, няма ваксина, но има протести. Ваксината е доброволна - който иска!", уточни министър-председателят. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ