Премиерът на Бавария: В една все по-слаба Европа, България показва колко силна и стабилна е

Премиерът на Бавария: В една все по-слаба Европа, България показва колко силна и стабилна е

Премиерът на Бавария: В една все по-слаба Европа, България показва колко силна и стабилна е

„В тежки времена България се доказва като много стабилен европейски партньор. В една все по-слаба Европа, България показва колко силна и стабилна е тя. България заслужава респект и подкрепа и вярваме, че България е важен фактор в целия регион”. Това заяви премиерът на Бавария Маркус Зьодер, който е на посещение у нас.

Той обясни на премиера Бойко Борисов, че баварците подкрепят България за влизането ѝ в Шенген

„За пример в Европа сме. Мисля, че сме на първо място по задържани, арестувани, дадени на съд и вече с присъди каналджии", каза Борисов.

„По всички Маахстрихтски критерии сме се справили най-добре в Европа, първи сме. В същото време (имаме) на 100% решен миграционен проблем", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС. 

Българският министър-председател увери баварския си колега, че страната ни непрекъснато инвестира собствени средства в охраната на границите си, не само за нова техника, но и за развитието на личния състав. „Значително е това, което България прави за защита на външните граници“, каза Борисов.

„Българският народ с много усилия постига това, което вие отчитате. Когато най-мощната икономика в Германия дава тази оценка, тя е по-меродавна от казаното от нашите политически опоненти”, подчерта Зьодер.

Двамата премиери обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи, сигурността, икономиката и финансите, както и много други теми от европейския дневен ред.

Те подписаха съвместна декларация за сътрудничество в областта на сигурността и противодействието на престъпността.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ