Продължаваме напред, ще изпълним управленската програма, увериха ГЕРБ и Патриотите

Продължаваме напред, ще изпълним управленската програма, увериха ГЕРБ и Патриотите

Продължаваме напред, ще изпълним управленската програма, увериха ГЕРБ и Патриотите

Коалицията ще продължи да изпълнява ангажиментите по управленската програма. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след коалиционната среща с „Обединени патриоти”.

„От събираемостта, която е в момента отново ще имаме възможност за увеличение на доходите с 10% в края на тази година. Управленската програма се изпълнява в параметрите и по поетите ангажименти”, отбеляза Цветанов, цитиран от БГНЕС

Той коментира и напускането на НС от страна на БСП. „Това ще доведе до ограничаване възможността на депутатите да участват в парламентарната си дейност на форуми извън България – ПАСЕ, ОССЕ, също и като наблюдатели в изборните процеси. Това е дейност, която е вменена на българският парламентаризъм, сега ще трябва да го граничим, за да осигурим кворум в началото на пленарните заседания. БСП се дистанцира от реалния парламентаризъм, от това да участват активно в законодателната дейност и по осъществяването на парламентарен контрол. След като се отказват от това, това значи, че не знам дали въобще БСП ще участва в следващите парламентарни избори, тъй като няма как да правиш политика, да защитаваш обществото, както и своите политики”, каза още Цветанов.

Благодаря на всеки от нас, който е отговорен към дисциплината, подчерта Цветанов. Ще продължим да говорим и с БСП, и с ДПС.

„Ще покажем, че парламентаризмът няма алтернатива, да отсъстваш от парламента не е решение”. Това заяви Волен Сидеров, лидер на „Атака” след Коалиционния съвет в Министерски съвет, съобщава БГНЕС.

„По-правилното и по-доброто е да приемаме законите, да придвижваме темите, които хората очакват от нас. Може би това ще стане сега по-делово и по-спретнато в отсъствието на БСП, добави Сидеров. Ще изпълним управленския мандат”, категоричен е той.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че БСП смятат, че през парламентаризма могат да си правят кампания за евроизборите и местните избори.

„Въпреки различията, които имаме по определени законопроекти, ние имаме един ангажимент - формиране на мнозинство и подкрепа на правителството до края на мандата. Това бе препотвърдено на Коалиционния съвет”, добави още Каракачанов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ