"Продължаваме промяната" не се готви за нови избори

Продължаваме промяната не се готви за нови избори

"Продължаваме промяната" не се готви за нови избори

Няма нищо символично в момента, избран за учредяването на „Продължаваме промяната“ като партия, няма и връзка с подготовка за нови избори. Това обясни в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Калина Константинова днес по повод проведеното снощи в Пловдив учредително събрание, с което формацията стана партия. За съпредседатели бяха избрани Кирил Петков и Асен Василев. Структурата не предвижда те да имат заместници, а Изпълнителен съвет и Общо събрание на членовете

„Не мисля, че имаше нещо символично в момента, който избрахме за учредяването на партията. Просто дойде моментът да извървим и този път и да формализираме това, което вече правим”, заяви тя.

Калина Константинова отхвърли и анализаторските тези, че партията се учредява точно сега, защото се готви да се яви самостоятелно на предстоящи нови избори. „Знаете, че чисто административно подготовката и документите – по време на кампанията нямахме възможност да ги изготвим по време на кампанията. Сега обаче успяхме да финализираме процеса”, подчерта тя.

Формацията беше регистрирана първоначално като движение, което участва на изборите през ноември миналата година с регистрациите на партиите „Волт“ и „Средна европейска класа“.  Волт беше основана през 2018 г. от бившия депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев, който до средата на септември миналата година пък беше част от коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

„Средна европейска класа“ е създадена в Бургас още през 2007 г. Начело на партията е Константин Бачийски, общински съветник в Бургас. В годините е участвала в различни предизборни коалиции, включително с ВМРО.

„Сработихме се с колегите и през целия път те са били до нас. Те са прекрасни конструктивни партньори. Нашият път ще продължи д абъде с тях. На този етап ние сме единна парламентарна група и продължаваме във формат, в който сме”, заяви Константинова по повод партиите, чиято регистрация използва ПП за регистрация в парламентарния вот и какво ще е тяхното по-нататъшно участие в парламентарната група.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ