"Продължаваме промяната" става партия утре

Продължаваме промяната става партия утре

"Продължаваме промяната" става партия утре

"Продължаваме промяната" ще стане политическа партия на учредително събрание, насрочено за утре. То ще се проведе в зала "България" в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив с начален час от 18 ч. 

На учредителното събрание се очаква премиерът Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев да бъдат избрани за съпредседатели. Ще бъдат гласувани и ръководните органи на новата партия. 

Очаква се партията да има национален и изпълнителен съвет, като членовете в тях ще бъдат избрани на учредителното събрание. След това събрание партията трябва да внесе документите си за регистрация в Софийския градски съд и да бъде записана в Регистъра на политическите партии. 

След като "Продължаваме промяната" стане партия, тя ще може да се явява самостойтелно на следващи избори.

В учредителната декларация, която вече е публикувана на сайта на формацията, се казва, че за България е настъпил моментът, в който промяната трябва да продължи, защото времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишава от справедлив и достоен начин на живот.

Сред основните цели, които "Продължаваме промяната" си поставя, са нулева толерантност към корупцията, овластяване на независими, компетентни и честни хора в управлението на страната и осигуряване на достоен живот на българските пенсионери и уязвимите социални групи, за да няма българи под линията на бедността.  

Припомняме, че политическият проект "Продължаваме промяната" беше представен официално на 19 септември 2021 г. от съоснователите Кирил Петков и Асен Василев. Политическата формация сключи споразумение с партиите "Волт", "Средна европейска класа" и "Политическо движение социалдемократи" за участие в парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. и получи най-много гласове от избирателите, с което стана първа политическа сила в страната. Първите две партии в политическия проект имат свои представители в парламента, а третата получава най-голяма част от партийната субсидия на коалицията. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ