Проф. Герджиков: Държавата е в състояние на свободно падане

Проф. Герджиков: Държавата е в състояние на свободно падане

Проф. Герджиков: Държавата е в състояние на свободно падане

През последните 6 месеца държавата е в състояние на свободно падане. Човек започва да се пита има ли въобще пилот в самолета. Това заяви в ефира на Nova кандидатът за президент и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

По думите му изборите за държавен глава у нас са мажоритарни. „Избираме личности, избираме хора, които според нас имат необходимите качества, които предлагат необходимата визия за развитие на България. Няма партия в момента, която да има 50% подкрепа. Няма и коалиция с необходимото доверие – иначе щяхме да имаме редовно правителство“, заяви проф. Герджиков и допълни, че който и да бъде избран за президент, той ще има подкрепата на „мнозинството на българските граждани, а не от отделна партия“.

Според него разликата между сегашно и редовно правителство, което и да е то, е в това, че няма парламент. „Проблемът е, че е служебно правителство, че няма действащ парламент, че няма парламентарен контрол“, каза той.

По отношение на здравната криза проф. Герджиков отбеляза, че е очевидно, че вече не се говори за ваксинационна кампания. „Напълно игнорирахме проблема, не подготвихме болниците, не купихме щадящи тестове. Здравеопазването и кризата в здравеопазването е един от тежките проблеми в момента, заедно с ценовата и образователната криза“, обясни кандидатът за президент.

Полковник Невяна Митева, която също участва в разговора като част от президентската двойка, коментира, че на предходните избори за нея е било важно да гласува за човек, който наистина е обединител и вярва в това да даде на хората „да проявят своята духовност и професионализъм“.

„През първата седмица след обявяването на кандидатурата ни посочих някои от достиженията на предишните управляващи. Посочих и много от грешките им. Всяко управление има грешки“, коментира още проф. Герджиков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ