Протестиращите от ГЕРБ са пред парламента, искат разпускането му

Протестиращите от ГЕРБ са пред парламента, искат разпускането му

Протестиращите от ГЕРБ са пред парламента, искат разпускането му

Протестът, свикан от партийния актив на ГЕРБ тази сутрин пред Министерски съвет прерасна в шествие, което първо спря пред сградата на МВР със скандирания за оставка на вътрешния министър, а след това стигна и до парламента, където се чуха искания за разпускането му и нови предсрочни парламентарни избори.  „Всеки ден оттук нататък ще работим за падането на това правителство, разпускането на 47-ото Народно събрание и предсрочни парламентарни избори“, заяви пред демонстриращите народният представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

По-рано днес симпатизанти на най-голямата опозиционна партия у нас се събраха пред сградата на Министерски съвет с настояване за оставката на министъра на вътрешните Бойко Рашков и на цялото правителство заради ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. 

Към тях се присъединиха и депутати от ГЕРБ-СДС.  „Да допуснеш да бъде арестуван лидерът на опозицията е по-трудно да си го представиш, отколкото да бъде арестуван министър-председателят. Гласът, който трябва да задава неудобни въпроси, който трябва да намира кусури на властта – в ареста. Това демокрация ли е? Днес сме тук, за да покажем, че не ни е страх. Колкото повече ни удрят, толкова по-силни и повече ще ставаме“, заяви пред протестиращите заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

Според него вчерашният арест на бившия премиер Бойко Борисов, който прекара нощта в Главната  дирекция „Национална полиция“, е начин за разправа с опозицията. По думите му, МВР се използва за „тънки политически сметки“ от страна на управляващите. 

Сред протестиращите има симпатизанти от Перник и Видин. Движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“ е блокирано, а пред сградата на Министерския съвет е разположен полицейски кордон. Адвокатът на Борисов – Менко Менков съобщи, че срещу него все още няма повдигнато обвинение. Той опроверга и появилата се по-рано информация, че Борисов е бил преместен в 7 РПУ и каза, че той продължава да е в сградата на националната полиция.

По обед демонстрантите се отправиха на шествие по бул. „Цар Освободител“, който е затворен за движение и стигнаха пред парламента, където спряха отново за протестни скандирания. В района има засилено полицейско присъствие. По информация на Нова телевизия, част от протестиращите и депутати от ГЕРБ-СДС са тръгнали към сградата на дирекцията на националната полиция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ