Протестните формации загатнаха, че няма да подкрепят предложения от ИТН кабинет

Протестните формации загатнаха, че няма да подкрепят предложения от ИТН кабинет

Протестните формации загатнаха, че няма да подкрепят предложения от ИТН кабинет

Идеята за самостоятелен кабинет, предложена от Слави Трифонов, оставя съмнение за задкулисие, свързано със Сарая. Това заяви пред Свободна Европа съпредседателят на „Демократична България" Христо Иванов.

Припомняме, че в понеделник Трифонов от ефира на партийната телевизия „7/8“ обяви министерските си номинации, още преди да бъдат обявени официалните резултати от гласуването.

По думите на Иванов хората „нито протестираха, нито гласуваха за подобен подход”.

„Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, изглежда че разчита на нечия друга“, каза той.  Съпредседателят на "Демократична България" добави, че коалицията му е поела ангажимент пред избирателите си да работи за управеление на дълбока промяна.

По тази причина Иванов казва, че в 46-ия парламент „Демокартична България“ ще опита да търси обединение около идеите си. По думите му когато се свика парламентът от ДБ ще инициира разговори за формиране на мнозинство около реформа на съдебната система, отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрацията и прекъсване на влиянието на ДПС върху управлението на България.

Той допълни, че тези приоритети „съвсем очевидно изключват връщане на формулата НДСВ и Тройната коалиция на власт“.

Пред медията говори и съпредседателката на коалиция „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова.

По думите й хората са гласували за власт, която да се заеме с техните проблеми - повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за малкия бизнес, помощ за семействата. „Аз такива приоритети не чух от Слави Трифонов“, коментира тя.

Манлова заяви още, че от „Изправи се! Мутри, вън!” ще взема решенията си, когато има свикан парламент.

Тя също така каза, че „възстаноявяването на парламентаризма в България няма да стане чрез замяна на премиерска република с телевизионна”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ