Путин поздрави Тръмп с телеграма

Путин поздрави Тръмп с телеграма

Путин поздрави Тръмп с телеграма

Руският президент Владимир Путин поздрави Доналд Тръмп за победата му на американските президентски избори, съобщи сайтът на Кремъл. Путин изпратил на Тръмп телеграма с пожелание за успех. В нея изразил и надежда за общи действия за излизане на руско-американските отношения от кризата, предават руските медии

По думите на Путин възстановяването на конструктивния диалог между Москва и Вашингтон отговаря на интересите не само на двете страни, но и на целия свят. Важно е да се действа според принципите на „равноправие, взаимно уважение и реално отчитане на взаимните позиции“, отбелязва руският президент.

Малко след обявяването на победата на Тръмп тази сутрин руският президентски съветник Сергей Глазьов коментира, че след победата на Тръмп „рестартът в отношенията с Русия е неизбежен“.

„Американците обективно имат два избора: или световна война, или да се съгласят на многополюсен мир. Клинтън беше символ на световната война, Тръмп има възможност да промени тази ситуация“, подчерта президентският съветник.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ