Радев и Борисов на 1 час разстояние в Пловдив

Радев и Борисов на 1 час разстояние в Пловдив

Радев и Борисов на 1 час разстояние в Пловдив

"Българите са на улицата и никакви прегрупирания вътре в кабинета не могат да го спасят и да върнат доверието към него!". Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев, който беше в Града под тепетата днес за посещение на експозиция в Градската художествена галерия и среща със студенти.

Два протеста посрещнаха президента в Пловдив - единият с аплодисменти, а другият с освирквания, предаде Нова телевизия. 

Пред журналисти Радев отговори на задочния въпрос, отправен му от Борисов днес да каже участвал ли е Делян Пеевски в съставянето на последния служебен кабинет.

"Аз нито познавам този Шиши, нито Доган, нито Божков и т.н., но друг е давал, в случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на Шиши. Друг е пушил пури, друг е раздавал банки, не моето правителство. Така, че който е имал вземане даване с целия този кръг, сега ще трябва да си носи последствията. Хората затова са на улицата. Протестът, виждате, че той не е някакъв социален, не мога да кажа, че е и политически, той е морален протест. Той е за морала у управлението, в политиката, за начина на управление на държавата", заяви Радев.

Затова, протестите с искане на оставки ще продължат, допълни той визирайки и исканията за оставка на главния прокурор Иван Гешев

Според държавния глава Гешев е пропуснал много възможности да разкрие огромни злоупотреби на властта и олигархията, като вместо това е избрал да ги брани.

Час след като Радев си тръгна, Борисов пристигна в пловдивския квартал "Кършияка", където се реализира водния цикъл на града за 115 милиона лева.

"Скъпи гости посрещаш днес", обърна се Борисов към кмета на Пловдив, който го посрещна. "Не, бях в София цял ден, само вас посрещам", отвърна той. По-късно премиерът отново разказа пред симпатизанти как според него се е случило анонимното снимане в жилището му в резиденция "Бояна". 

В същото време, пред общината тече поредният антиправителствен протест.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ