Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет

Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет

Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет

Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, план, ясни процедури и обосновка за резултатите от тези харчове. Това е целта на режисираните скандали – да се отклонява вниманието. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти на военния полигон "Корен" край Хасково.  

Държавният глава коментира, че изчисленията са направени така, че да се раздават безконтролно пари без обществени поръчки, като визира средствата за строежи на магистрали и язовири. 

Той коментира и предсрочно прекратената му визита в Естония заради информация, че е бил контактен на заразен с коронавирус. "Стриктно през цялото време съм спазвал мерките, наложени от РЗИ – София. За мен този проблем е приключен“, допълни президентът, който прие почетния строй на полигона "Корен" и проследи част от най-голямото учение на Сухопътните войски за последните 20 години - "Балканска стена" 2020. В учението, което се провежда от 19 до 30 октомври, участват над 3000 военни, над 550 танка, артилерия и бойни машини, с подкрепа на авиация.

В следобедните часове от финансовото министерство отговориха на критиките на Радев. От ведомството цитираха писмо от администрацията на президента, в което липсват  забележки. Документът е разписан от главния секретар на президента - Димитър Стоянов.

"По повод критичните оценки от страна на президента на Република България Румен Радев за предложения от Министерството на финансите проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г. и Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г., представляваща мотивите към него, Ви информираме, че Администрацията на президента съгласува документите в съответствие с чл. 32 от Устройствения правилник на МС и неговата администрация без да са изпратени бележки", се казва в позицията на Министерството на финансите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ