МФ добави още 21 имена в българския списък по "Магнитски"

МФ добави още 21 имена в българския списък по Магнитски

МФ добави още 21 имена в българския списък по "Магнитски"

Министерството на финансите разшири списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на САЩ. 

Списъкът на физическите лица е от 21 души. Сред тях са майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, както и бившите съдружници на Васил Божков във фирми, свързани с хазартния бимнес - братята Стефан и Цветомир Найденови. По техни жалби преди две години започна разследването срещу Божков от българската прокуратура. 

Списъкът може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти, посочват от финансовото министерство. 

В него са включени физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC, асоциирани лица по смисъла на т. 1, буква "б" от Решение на Министерския съвет номер 441, а именно: "всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква "а", включени към момента и за последните 5 години". Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т.1. от Решение на Министерския съвет номер 441, и обхваща периода от 2016 г. до 2021 г.  

Лицата, включени в списъка, са съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица. Това са "всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC". Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 "а". 

Ето и списъка с физическите лица, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на САЩ. 

  1. Александра Петрова Стоянова
  2. Александър Йорданов Тумпаров
  3. Александър Кирилов Георгиев
  4. Александър Станиславов Ангелов
  5. Борис Луков Бекяров
  6. Боян Стефанов Найденов
  7. Георги Кънчев Попов
  8. Димитър Денчев Ганев
  9. Дора Христова Спасова
  10. Жана Славчева Канелова
  11. Иванка Михайлова Георгиева
  12. Ирена Ангелова Кръстева
  13. Милен Иванов Стаматов
  14. Мирослав Александров Илиев
  15. Пепа Веселинова Гроздева-Михова
  16. Петър Вангелов Марчоков
  17. Петър Иванов Стоянов
  18. Стефан Найденов Найденов
  19. Татяна Христова Димитрова
  20. Цветомир Стефанов Найденов
  21. Янко Тодоров Раденков 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ