Румен Радев: Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта

Румен Радев: Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта

Румен Радев: Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта

„Преходът започна с мутрите и ще завърши с изхвърлянето им от властта от всеки един от нас.“ Това каза президентът на България Румен Радев в извънредно обращение днес в 18 ч. Той призова за оставка на правителството, главния прокурор и за провеждане на честни избори, които да рестартират политическия процес в страната. Ето какво каза още президентът Радев:

„Жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове доказват, че протестът е общонационален и обединява всички възрасти и социални категории. Младото поколение на България ме изпълва с гордост и върна надеждата за бъдещето.

Мобилизацията е израз на националния консенсус „антимафия“, на решимостта повече да не се търпи корупцията. Срастването на властта с медиите и дълбоката държава, която ерозира демократичните институции. Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени историята на отечеството и не е собственост на  никоя партия. Това е достояние на всички български граждани.

Трябва да си даваме сметка че мафията се брани от страха и апатията.

Днес нашата борба за справедливост е нашата обща кауза. Оскърбителните твърдения, че българите по площадите са платени и манипулирани издава арогантност, безсилие. Никога народът ни не е бил по-единен в искането за законност. Никога не е бил по-зрял в решимостта си с постоянство и без насилие да си върне държавата, да съхрани природата и да върне истината в медиите, за които плаща със своите данъци.

Затова трябва да сме мъдри и единни за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия за промяна.

Отказът да се чуе гласът на България само продължава кризата. Сегашният олигархичен модел е отречен от хората. Модернизацията на страната ни минава през оставка на правителството и главния прокурор и честни избори.

Призовавам за ненасилие и избягване на провокации. Не трябва да допускаме да се опорочават справедливите искания на гражданите.

Преходът започна с мутрите и ще приключи с изхвърлянето им от властта от всеки един от нас.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ