Румен Радев с втора отрицателна проба за коронавирус

Румен Радев с втора отрицателна проба за коронавирус

Румен Радев с втора отрицателна проба за коронавирус

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на президента Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин. Резултатът е потвърден от Националната референтна лаборатория, съобщиха от прессекратариата на президенството.

 Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица. От РЗИ обясниха за bTV, че президентът вече не е под карантина и може да ходи на работа. 

Припомняме, че посещението на президента Радев в Естония беше прекратено преждевременно, след като стана ясно, че той е имал контакт със заразения с коронавирус шеф на ВВС ген. Димитър Петров на празника на ВВС в петък.

Радев пристигна в Естония на 19 октомври за участие в срещата на Инициатива "Три морета", обединяваща 12 държави от Балтийско, Черно и Адриатическо море. При завръщането си вчера на Летище София президентът заяви, че нито той, нито неговата делегация са били поставяни под карантина в Естония, и определи акта като пример за активно мероприятие. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ