Самолетът на Анджей Дуда кацнал аварийно на път за среща с Байдън

Самолетът на Анджей Дуда кацнал аварийно на път за среща с Байдън

Самолетът на Анджей Дуда кацнал аварийно на път за среща с Байдън

Правителствен самолет, с който полският президент Анджей Дуда е трябвало да пристигне в град Жешов, за да посрещне американския си колега Джо Байдън, е извършил аварийно кацане, съобщи полската информационна агенция PAP.

Началникът на кабинета на Дуда, Павел Шрот, каза за „Ройтерс“, че държавният глава не е бил изправен пред никаква опасност. Според PAP самолетът се е върнал в столицата Варшава и кацнал там. По-късно полетът бе осъществен успешно.

От платформата Flightradar24 публикуваха маршрута и съобщиха, че става дума за технически проблем. Тази информация не е потвърдена от полското правителство.

Представител на Белия дом потвърди за CNN за принудителното кацане. Байдън, който вече е в Жешов, е променил графика си и първо ще се срещне с членове на 82-ра въздушнодесантна дивизия. Според първоначалния план Дуда трябваше да посрещне Байдън в града.

В 16:00 PAP съобщи, че самолетът на полския президент е пристигнал в Жешов. Преди срещата с Джо Байдън от кабинета на Дуда разпространиха кадри от среща между него и беларуската опозиционерка Светлана Тихановска. Двамата са се срещнали в Президентския дворец във Варшава.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ