Семейството на Мугабе ще получи имунитет и 10 милиона долара

Семейството на Мугабе ще получи имунитет и 10 милиона долара

Семейството на Мугабе ще получи имунитет и 10 милиона долара

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе и неговата съпруга Грейс ще получат „златно ръкостискане“ като част от споразумението за неговото оттегляне от поста на държавен глава, пише британският Гардиън.

Зад метафората се крие солидно финансово обезщетение и закрила. Точната сума, която ще бъде изплатена на семейство Мугабе, за момента не е оповестена, но според високопоставен представител на управляващата партия става въпрос за не по-малко от 10 милиона долара.

По информация на същия източник, Мугабе, който получи имунитет и гаранция, че правителството на страната няма да предприеме действия срещу неговите бизнес интереси, ще се сдобие с 5 милиона долара в брой при напускане на поста и с още толкова през следващите месеци.  

Мугабе ще получава и пожизнена заплата от 150 000 долара, докато неговата 52-годишна съпруга ще получава половината от тази сума до края на своя живот.

Робърт Мугабе, който управлява Зимбабве през последните 37 години, остави страната с обезценена валута, огромни дългове, масова бедност и безработица надхвърляща 80% от работоспособното население. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ