Ще предложат на търг кораба Vera Su

Ще предложат на търг кораба Vera Su

Ще предложат на търг кораба Vera Su

Ако разходите по спасителната операция за кораба Vera Su не бъдат покрити от застрахователите, той ще бъде продаден на открит търг. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет. 

"Направихме успешна операция по отношение на кораба Vera Su. В момента е на сух док и той ще бъде напълно възстановен, за да може да бъде плавателен. Корабът е задържан като българска собственост и ако разходите не бъдат покрити от застрахователите, той ще бъде продаден на открит търг, за да може тези разходи да бъдат възстановени", заяви на брифинг министърът на транспорта Христо Алексиев.  

Държавата е поканила застрахователя и корабособственика да покрият разходите в 14-дневен срок. Плавателният съд е оценен на около 3 млн. лева.

Междувременно, стана ясно, че България е задействала процедура за проектиране и строителство на български специализиран кораб, който ще покрива нуждите за спасителни и издирвателни операции. Той може да бъде ползван за научно-изследователски дейности и мисии, както и за практическо обучение на студенти, уточни министърът на транспорта. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ