Ще удължат извънредната епидемична обстановка

Ще удължат извънредната епидемична обстановка

Ще удължат извънредната епидемична обстановка

Извънредната епидемична обстановка у нас ще бъде удължена. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща с министрите си, която беше излъчвана на живо във Фейсбук. 

"На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване да извънредната епидемична обстановка. Продължаваме да мислим отговорно въпреки мотаенето на президента с даването на мандата. Времето си лети, мина един месец от изборите и дойде 1 май", обяви Борисов.

По думите му, туроператорите искат да знаят как ще премине сезонът. А министърът на туризма в оставка Марияна Николова заяви, че страната ни е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

"В готовност сме да започнем летният туристически сезон. Министерство на туризма прие единни правила, които ще важат за всички места за хранене и настаняване, за всички заведения, в това число предложението на Министерство на туризма за начините за влизане в страната и практиките, които получихме са съгласувани със здравните власти. В готовност сме да представим протокола за влизане в страната и той ще бъде съгласуван със здравните власти и със здравния главен държавен инспектор", обясни министърът на туризма в оставка Марияна Николова. 

Какви ще бъдат правилата за влизане в страната ни обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той уточни, че се обсъждат три варианта: 

  • с ваксинационен сертификат;
  • с отрицателен PCR-тест или с отрицателен антигенен тест;
  • с документ за преболедуване през последните 6 месеца.

Стартираме кампанията за лято безопасно 2021, обясни министърът на туризма в оставка Марияна Николова. 

"В момента всичко е заредено в социалните канали. Видеото вече е достъпно. То беше разпространено и през нашите телевизии. Така че имаме агресивна реклама", изтъкна Николова. 

Тя уточни, че тази кампания е помогнала за това ние да имаме успешен зимен сезон. "Въпреки пандемията имахме гости от нашите съседи от Балканските страни, които посетиха нашите зимни курорти. Единствено ние работехме", каза още Марияна Николова. 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ