Шефът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка

Шефът на Фонд Земеделие Румен Порожанов подаде оставка

Шефът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка

Изпълнителният директор на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов е подал оставка. Тя беше поискана от служебния  министър на земеделието и храните Христо Бозуков на среща между двамата в агроминистерството, предаде БНР.

Служебният министър е дал един час време на Порожанов да се оттегли и той се е съобразил с поставения срок.  Аргументите за отстраняването на Порожанов от страна на министъра са растящо обществено недоверие към ДФ "Земеделие", съмнение в легитимността на избора на изпълнителен директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство.

Бозуков се позовава и на получени сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и възнамерява да започне цялостна ревизия на Фонда. Румен Порожанов напуска този пост за втори път. Той управляваше Фонд "Земеделие" между 2011 и 2013 година. Следващият директор - Мирослав Николов, беше отстранен от поста от служебния министър Димитър Греков. Съдът обаче постанови, че отстраняването му е неправомерно. Николов все още не е възстановен реално на работа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ