Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка

Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка

Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка

Ръководителят на Спецализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров подаде оставка, която бе одобрена на заседание на прокурорската колегия във ВСС. Временно постът му ще заеме Ангел Илиев от Върховната административна прокуратура. Петров ще остане редови обвинител в спецпрокуратурата.

"Под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е укрепнала кадрово, а резултатите са видими. Но е възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител и заради това е подал оставка", коментира новината главният прокурор Иван Гешев.

По думите на Гешев, в специализираната прокуратура рискът е по-голям, тъй като може да се стигне до подлагане на атаки от кръгове, свързани с обвиняеми, политически интереси, чисто политически атаки и медийното отражение. "И се стига до амортизация. Натовареността също е голяма, работата е тежка и въпреки определените финансови стимули, няма голям брой желаещи за работа в тази прокуратура, което е обяснимо", добави обвинител номер едно и благодари на Петров за работата му в Специализираната прокуратура.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ