52-ма номинирани за поста на Нинова в БСП

52-ма номинирани за поста на Нинова в БСП

52-ма номинирани за поста на Нинова в БСП

Петима съпартийци на Корнелия Нинова са заявили официално до момента кандидатурите си за участие в първите преки вътрешно-партийни избори за нов председател на Левицата. Това са Галина Василева и Ирина Михайлова от партийната организация в Перник, депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов и Георги Тодоров от партийната организация в Бургас.

Номинираните общо до момента са 52-ма. За да участват в изборите, те трябва да подадат документи до крайния срок, който изтича на 6 август, дали се кандидатират или не, напомни самата Нинова по време на пресконфренция днес.  Тя официално обяви, че ще се опита да задържа председателския пост. "Днес аз подавам своите документи и се кандидатирам за председател на БСП. От 12 август излизам в предизборна кампания", съобщи Нинова и  уточни, че за времето на кампанията предоставя правомощията си на зам.-председателя Владимир Москов.  

Голямата интрига дали основният опонент на Нинова, сочен като най-силният й конкурент - Кирил Добрев ще даде официална заявка за участие в изборите все още няма отговор.

Първите преки вътрешно-партийни избори за лидер на БСП трябваше да се проведат на 26 април тази година, но бяха отложени заради противоепидемичните органичителни мерки.

Новата дата, на която ще гласуват редовите социалисти в цялата страна е 12 септември. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ