Шлагер на деня:"Всичко е наред, всичко е прекрасно, аз съм само един прост депутат"

Шлагер на деня:Всичко е наред, всичко е прекрасно, аз съм само един прост депутат

Шлагер на деня:"Всичко е наред, всичко е прекрасно, аз съм само един прост депутат"

В малката коалиция засега всичко е наред. Поне така излиза от думите на Волен Сидеров след края на днешното заседание на съпредседателите на "Обединените патриоти".

"Всичко изчистихме, всичко е наред, всичко е прекрасно!", обобщи той. Коалицията остава, "да, разбира се, че остава, няма никакъв проблем! Нямам нищо какво специално да кажа, аз съм само един прост депутат", добави лидерът на "Атака".

Въпросът кой ще наследи Валери Симеонов на вицепремиерския пост не намери конкретен отговор днес. Сидеров все пак даде някаква насока. "Това ще го реши премиерът. Не знам какво е предложението, питайте премиера и останалите коалиционни партньори", каза той на излизане от съвещанието, на което присъствата и депутати от трите партии в малката коалиция. Сидеров си тръгна пръв и остави Симеонов и Каракачанов да разговарят на четири очи още малко.

Голяма част от недоизказаните неща са били изчистени лице в лице на днешната среща, потвърди по-късно и в предаването "Лице в Лице" по bTV зам. председателят на ПГ на „Обединени патриоти” и на Националния изпълнителен комитет на ВМРО Искрен Веселинов. Станало е дума и за предложението на Сидеров оставка като вицепремиер да подаде и Красимир Каракачанов. „Господин Сидеров обясни, че това за него е ход да се запази лидерът на ВМРО от атаките, които често са необосновани, като опитът да се залепи прокурорското разследване в Агенцията за българите в чужбина към Каракачанов и към ВМРО конкретно. Той казва, че неговото мнение е  по-добре да бъде на позиция, на която може да прави политика без да е атакуван”, разказа Веселинов. От ВМРО обаче излезли с контрадовод, че когато „един министър е изключително ефективен, има висока обществена подкрепа и най-важното – заел се е с една мисия да повиши боеспособността на българската армия и да върне нейния престиж е нелепо” да бъде изтеглян, само защото бива нападан.

Ще има ли вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, все пак? Да, ще има, потвърди Веселинов и сподели партийната позиция. „ВМРО подкрепя идеята да има вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, излъчен от НФСБ. Смятаме, че така е редно и подписано в споразумението.” Новините около правителствените рокади вероятно ще са факт още утре.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ