Сикрет сървис свършил парите заради отпуските на Тръмп

Сикрет сървис свършил парите заради отпуските на Тръмп

Сикрет сървис свършил парите заради отпуските на Тръмп

Директорът на Сикрет сървис Рандолф Алес заяви, че повече не може да плаща на агентите, които отговарят аз сигурността на американския президент.

Преди изборите Доналд Тръмп обичаше да критикува Барак Обама, че излиза често в отпуска. В същото време до началото на август новият президент вече бе взел три пъти повече почивки от предшественика си, отбелязва „Фигаро“.

В края на месеца той ще има 53 дни почивка от встъпването му в длъжност през януари срещу 15 дни на Обама за същия период.

Тръмп е направил 7 пътувания до резиденцията си Мар а Лаго във Флорида, ходил е 4 пъти до голф клуба си в Бедминстър, Ню Джърси, и веднъж до бившия си дом Тръмп Тауър в Ню Йорк.

В интервю за „Ю Ес Ей тудей“ директорът на Сикрет сървис, която отговаря за охраната на президентското тяло и политиците в САЩ, заяви, че 1000 негови агенти вече са достигнали годишния регламентиран таван на заплатите и заплащането за извънреден труд. Той добавя, че води преговори с американските законодатели за увеличаване на бюджета на службата от 160 000 на 187 000 долара. Иначе няма да е в състояние да плати на агентите за положения труд. По-рано тази година Сикрет сървис вече поиска увеличение на бюджета с 60 млн. долара.

Според Си Ен Ен охраната на резиденцията на Тръмп в Мар а Лаго струва 20 млн. само за първите 80 дни на милиардера в Белия дом. Според либералния тинк-танк Център за американски прогрес сумата е 30 млн. до началото на август. Всяко от пътуванията на Тръмп до голф клуба му е излязло малко под 3 млн. долара, от които 60 000 за наем на голф колички. Към това се добавят парите за охрана на 18-те членове на семейството на Тръмп. Сумарно Сикрет сървис пази 42-ма души от администрацията на Тръмп срещу 31 при Барак Обама.

Си Ен Ен изчисли през април, че с това темпо Тръмп ще надхвърли с разходите си за ваканции за една година похарченото от Обама за 8-те години в Белия дом – 100 млн. долара.

Белият дом вече въведе израз за уикендите на Тръмп – нарича ги „работни почивки“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ