Симеонов: Хвърлят яйца, защото нямат калашници

Симеонов: Хвърлят яйца, защото нямат калашници

Симеонов: Хвърлят яйца, защото нямат калашници

Тя е изключително сериозен политик и човек, а освен това и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици.  Така коментира пред NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов исканата оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Темата за оставката вече е минала. Къде виждате недоволство и основание? Събрали се пет квартални благоевградски хулиганчета с кофи на главите и я замерят с яица – това ли е за вас значимото събитие, което трябва да анализираме в прайм тайма на телевизиите. Не стои на дневен ред оставката на Караянчева, тя си върши чудесно работата“, добави той.

Симеонов коментира и нашумялото изказване на Караянчева в Лом относно протестиращите и метрото.

„Това не е метрото на Бойко, а моето, вашето, нашето метро, изградено с парите на гражданите. Не виждам нищо лошо в казаното от Караянчева. На мен не ми прави впечатление, че някой, който протестира срещу метрото го ползва и го спира. Тези хора извършиха терористични действия, които им бяха опростени, защото единият от тях е съветник на президента. Това не са нормални действия на институциите. От тази гледна точка тя съвсем добре е казала „Като не ви харесва метрото, не го ползвайте“. В случая става въпрос за изказ по време на партийно събрание, вие знаете ли какво говорят Нинова и Карадайъ на своите събрания? Говорят си такива простотии. На събранията на ДПС призовават да се гласува за техния кандидат, защото „българите пак ще тръгнат да ни преименуват“. Говори се нагло, в противоречие на закона, на турски и без превод, тъй като санкциите са малко“, заяви Симеонов.

Той също така каза, че е убеден, че е имало връзки на високо ниво между ГЕРБ и ДПС, които вече са прекъснати. По думите му те са скъсани от началото на протестите, когато ГЕРБ и лично лидерът на партията Бойко Борисов пожела да демонстрира, че няма връзки с ДПС. Според Симеонов оставката на тримата министри от кабинета на Борисов е била външната форма на тази демонстрация, като самите те не са имали общо с ДПС.

Симеонов коментира и исканията на протестиращите за неговата оставка.

„Естествено, че не може да става дума за оставка. Тук става въпрос за една група, по времето на голямата камбоджанска революция, когато имаше ечервени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които ги виждате по площадите са червени кхмери – български вариант. Те казват: „Това което казваме ние е истината, няма друга истина“. Това е нещо като възроден 9-ти септември, когато са избивали по улиците по-богатите хора или тези, за които се смята, че са свързани с тогавашното управление. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза”, заяви лидерът на НФСБ.

Той заяви, че от НФСБ не са изказали подкрепа за експертен кабинет.

„Искания от Обединени патриоти за експертен кабинет няма. Това е въпрос, който не е обсъждан. Лидерът на ВМРО го хвърли в общественото пространство. Аз не мога да отговарям за всяка дума на моите партньори. Откъде ще намериш за 6 месеца експерти, които да познават толкова добре работата в институциите, за да продължат да функционират без сътресения. Винаги, когато има смяна на министър, следват поне четири месеца работа с нисък коефициентът на полезно действие. Защо да го причиняваме това на България? Какво ще донесе този експертен кабинет, освен временна слава на Каракачанов като вносител на такава идея“, обясни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ