Симеонов: Тези протести не могат да бъдат определяни като анализ на обществото

Симеонов: Тези протести не могат да бъдат определяни като анализ на обществото

Симеонов: Тези протести не могат да бъдат определяни като анализ на обществото

След вота на недоверие, ще обсъдим работата на всеки министър, възможно е да се разделим с някой. Това каза в интервю за БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. На въпрос дали е възможен и вариант на ново правителство без Бойко Борисов начело в рамките на този парламент Симеонов отговори: "Нищо невъзможно няма".

Няма никакво съмнение, че вотът на недоверие към правителството ще бъде преодолян по-късно днес, беше категоричен той. „Утре или вдругиден ще имаме Коалиционен съвет, на който ще обсъдим по-сериозно и спокойно, без да сме подложени на натиск – било от парламент, било от улица - евентуалните промени в кабинета, евентуалните бъдещи действия и най-вече изпълнението на Програмата за общо управление в останалия период до следващите законни избори“, допълни лидерът на НФСБ.

 За мен Горанов е един от малкото успешни финансови министри. За останалите двама нека не говорим сега, нека мине съвета, каза още Симеонов по повод тримата министри в оставка Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

 На въпрос дали той самият би станал премиер, лидерът на НФСБ отговори с "не". "Не мисля, че ще имам тази подкрепа, която трябва да имам. Да не говоря, че все пак трябва да се търси лице, което носи по-малко негативи. Много добре осъзнавам, че акцията, която беше проведена с парите на Божков в края на 2018 година, нанесе тежък удар върху моя имидж и рейтинг", добави Симеонов.

По повод продължаващите протести с искания за оставка на кабинета и главния прокурор, Симеонов заяви, че "тези протестиращи" не могат да бъдат определящи като анализ на общественото поведение. "Хората, които работят, не ги виждам сред тези протести. Виждам партийни групички всякакви, нереализирани хора с амбиция за власт, друга група са хора, които се управляват от Дубай, третата група са хората, които са недоволни от живота си, т.нар. "лузъри", които виждаме на всички протести, четвъртата група са студентите, които са дошли в България, защото университетите в чужбина са затворени. Като се върнат тогава да определят бъдещето на държавата", отбеляза той. 

Той попита риторично и на какво основание се иска оставката на главния прокурор. "Никой не казва нищо. Няма никакви аргументи. Когато прокуратурата трябва да си свърши работата, тя трябва да извърши обиски, за да установи укриват ли се документи. Президентството е сграда без специален статут. Нито са влезли с автомати, нищо с картечници. Тези хора нямат имунитет", обясни той за акцията на прокуратурата в президентството. 

Лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента взе отношение и по новосформираните протести с искания за оставка на генералния директор на БНТ, Емил Кошлуков. "Когато обществото бъде облъчвано с обратна информация, редно е прокуратурата да защити своите действия. Някой път те се представят изопачено. Знаете ли защо протестират пред БНТ? Посяга се на единствената обществена телевизия в България. Не може телевизията да е заложник на уличните претенции", обобщи той. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ