Слави Трифонов: Ще направим правителство сами

Слави Трифонов: Ще направим правителство сами

Слави Трифонов: Ще направим правителство сами

Както обеща снощи с пост във Фейсбук, Слави Трифонов направи официално изявление днес в 11 ч., с което обяви какво смята да прави водената от него партия "Има такъв народ" след предсрочните избори вчера.

Коалиция се превърна в мръсна дума в последните години. Както сме заявявали неведнъж, няма да се коалираме с партиите на статуквото. От друга страна, партиите на протеста не събират достатъчно мнозинство, затова ИТН ще поемем сами отговорността, ще вземем мандата за съставяне на правителство и ще направим правителство сами, без коалиция", заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов във видеообръщение във Фейсбук. 

"Има такъв народ" няма да прави коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. От друга страна, така наречените "протестни партии" не събират парламентарно мнозинство от 121 гласа за съставяне на стабилно правителство. В такъв случай "Има такъв народ няма да прави коалиция с нито една партия, а ще поеме самостоятелна отговорност за съставяне на правителство. Законът и Конституцията ни дават това право да не създаваме коалиция. И аз мисля, че няма правителства на малцинството, няма правителства на мнозинството, защото всички правителства са на България", каза Слави Трифонов. 

"Има такъв народ" ще вземе мандата за съставяне на правителство и ще представи на парламента свой състав и структура за Министерски съвет. По думите му, правителството, което предлага ИТН е съставено от експерти, всеки в своята област и то ще има конкретни приоритети пред себе си с възможно най-кратък срок за изпълнение. 

Той отчете, че подкрепата, която е получила "Има такъв народ" е изумителна. "Искам още веднъж да благодаря на всички, които гласуваха за нас. Наистина оценяваме вашето доверие. Още на предишните избори разбрахме колко е висока оценката ви за нашата последователност да се водим от закона и морала", добави Трифонов.

Лидерът на ИТН припомни, че преди 6 години с екипа му инициираха референдум за смяна на политическата система. Според Трифонов още тогава е било ясно, че действащата система генерира несправедливост и произвежда неморални и недостойни хора в политиката.

"Гледайки резултатите съзнаваме, че вашите очаквания към нас вече не са просто да бъдат реализирани решенията от референдума, а и да изпълним с политическо съдържание тези решения, и начело на държавата най-сетне да бъдат излъчени почтени и достойни хора. Хора, които да имат морал, да говорят езици, да са завършили престижни университети, да са експерти в своята област. И в крайна сметка, тези хора да свършат работа", каза още той. Трифонов сподели още, че ИТН са предложили на трима министри от служебния кабинет да запазят постовете си и в техния кабинет, но те са отказали. Става дума за Кирил Петков, Асен Василен и проф. Николай Денков. След това то обяви състава на проектокабинета, като представи всеки един от членовете му. 

За премиер на бъдещия си кабинет Трифонов посочи Николай Василев, вицепремиер и министър в правителството на Симеон Сакскобурготски.

Очаквайте подробно представяне на проектоправителството на "Има такъв народ"!

 

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ