Социалисти учредиха в НДК ново обединение в БСП

Социалисти учредиха в НДК ново обединение в БСП

Социалисти учредиха в НДК ново обединение в БСП

Близо 70 социалисти и симпатизанти на Левицата учредиха днес ново идейно-политическо обединение Платформа „Социализъм XXI век“ след дискусии за бъдещето на БСП в зала 6 на НДК. Учредителният форум се състоя, докато на "Позитано" 20 върви заседание на Националния съвет на водената от Корнелия Нинова партия за избистряне на предизборната стратегия за предсрочния вот на 11 юли.  

Сред учредителите на новата платформа са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов и Велислава Дърева, която заяви, че след провала на парламентарните избори е било задължително лидерът на партията Корнелия Нинова да подаде. „Мисля, че политическата култура и почтеност изисква съответният председател да вземе своето решение и да си подаде оставката, така че ние не правим партия в партията. Ние сме партия, защото има БСП, която е на 130 години, има една паралелна партия, лидерска, която е на пет години“, каза тя, цитирана от БНР.

Според Георги Пирински трябва да се направи сериозен анализ как БСП да се върне във водеща политическа позиция.

В срещата и учредяването на новата платформа участваха още проф. Ваня Добрева, Ана Пиринска, Ана Ананиева, Валери Жаблянов, Явор Куюмджиев, проф. Димитър Генчев, Георги Тодоров, Чавдар Георгиев, Георги Божинов, Емил Костадинов, Лъчезар Костов, Янчо и Иван Такови, Ненко Темелков, Христо Монов, Петко Тодоров и др. Към тях се присъедини и говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

В края на форума, учредителите приеха манифест, в който се казва, че БСП е допуснала груби политически грешки и се настоява за нова предизборна платформа и нови лица, предаде БНР

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ