Спор за носенето на маски в парламента. Двама депутати са с COVID-19

Спор за носенето на маски в парламента. Двама депутати са с COVID-19

Спор за носенето на маски в парламента. Двама депутати са с COVID-19

До спор в парламента се стигна по време на днешното пленарно заседание, след като стана ясно, че двама депутати са с коронавирус.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предупреди, че ще изгони от залата членовете на БСП, които нямат предпазни средства, предаде bTV. Напрежението се породи вследствие на факта, че Драгомир Стойнев от БСП е заразен с COVID-19.

„Накарайте БСП да са с маски, защото пръскат бацили... да го запишем в правилника“, призова Петър Петров от „Обединени патриоти“.

„Въпрос на съвест е, слоете си маските“, посочи в отговор Караянчева.

След минути отново се стигна до напрежение и част от народните представители, сред които Росен Малинов, напуснаха залата.

По-рано тази седмица положителна проба за коронавирус даде и Симеон Найденов, член на парламентарната група „Воля“.

По-рано днес парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронните съобщения с 98 гласа „за“, 11 „против“ и 27 „въздържали се“. Законопроектът е внесен от Министерския съвет и цели привеждането на българското законодателство към изискванията на директива от Европейския съюз, която трябва да бъде приета от блока до 21 декември 2020 година. Предвижда се до 2021 г. да може всеки цител на даден район от страната да получава съобщения по мобилния си телефон при спешни извънредни ситуации в близост до него, пише „24 часа“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ