Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ

Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ

Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ

Листата на Корнелия Нинова е голям подарък за ГЕРБ. Така коментира председателят на Партията на европейските социалисти(ПЕС) Сергей Станишев факта, че не попада в листата на БСП за предстоящите избори за Европейски парламент.

„Има тенденция за превръщането на БСП в ГЕРБ номер 2”, добави лидерът на ПЕС.

В пълния вариант на листата, предложена от ръководството на БСП, влизат 17 имена. На първо място е Елена Йончева, а на второ Янаки Стоилов. След тях се нареждат Деница Златева, Иво Христо, Румен Гечев, Иван Кръстев, Момчил Неков, Десислав Тасков, Цветелина Пенкова, Велизар Енче, Петър Витанов, Димитър Данчев, Крум Дончев, Тодор Стоилов, Иван Френчев, Марияна Модева и Емил Георгиев.

По-рано Елена Йончева заяви пред bTV, че Станишев трябва да намери място в евролистата, тъй като той е най-успешният български политик в Европа и капитал не просто за българската левица, а и за България като цяло.

Възможно е Национален съвет на партията да не одобри предложението на Корнелия Нинова и Станишев все пак да бъде включен в евролистата. Финалният вид на евролистата на БСП ще бъде представен по-късно днес, след гласуването на пленума.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ